Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ξεκινάει σήμερα

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ξεκινάει σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ξεκινάει σήμερα

Ενεργοποιείται απο σήμερα Δευτέρα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του όπως έκανε γνωστό χθες η  Διοικήτρια του Οργανισμού κ. Καραμεσίνη

 Το πρόγραμμα το ΟΑΕΔ που θα προκηρυχθεί την Δευτέρα θα προβλέπει την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών με ιδιαίτερες πρόνοιες για τους μακροπρόθεσμα (άνω των 12 μηνών) ανέργους και τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους θα υπάρχει η διευκόλυνση να μην ισχύει η υποχρέωση πρόσληψης για τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδότησης, η οποία ισχύει για τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Έτσι δεν θα αποτρέπεται η πρόσληψη με επιδότηση.

Σε όλα τα προγράμματα αναζήτησης ανέργων για νέες θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να μπουν με κλειδάριθμο στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ και εκεί θα έχουν δυνατότητα μέχρι 10 επιλογές ανέργων που ταιριάζουν και να κάνεις επιλογή μετά από συνέντευξη. Μέσα θα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη βιογραφικά και τα προσόντα των ανέργων.

Το σύστημα αναζήτησης είναι συνδεδεμένο με το σύστημα Εργάνη και έτσι κάθε νέα αναγγελία πρόσληψης στο Εργάνη διαγράφει αυτομάτως τον άνεργο από το σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ κι έτσι δεν θα υπάρχουν άστοχες επιλογές.

aplo

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ